Om oss

4. september 2006 ble Bergen Barokks første CD i serien med kantater fra Georg Philipp Telemanns årgang Harmonischer Gottes-Dienst utgitt. Totalt vil samlingen utgjøre 11 CD-er. Utgiver er Toccata Classics i London. Prosjektet inkluderer kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning innen fonetikk og religion.

Prosjektet Harmonischer Gottes-Dienst har mottatt støtte fra Meltzers høyskolefond, Fond for lyd og bilde, Norsk kulturråd, Bergen kommune, UiB, Norges Musikkhøgskole, UiO og Norges Forskningsråd.

Georg Philipp Telemann (14. mars 1681 – 25. juni 1767) ble født i Magdeburg, og studerte jus ved universitetet i Leipzig. Han ble en av de mest berømte og mest produktive komponistene i sin samtid.
Telemann var en frontfigur for den nye, tyske blandede stilen og han hadde god kontakt med mange musikere over hele Europa.
Han hadde en rekke viktige stillinger, den siste, fra 1720, som musikkdirektør for kirkene i Hamburg. Han ble etterfulgt av sin gudsønn Carl Philipp Emanuel Bach.

Bergen Barokk ble stiftet i 1994 og har siden hatt konserter i USA, norden og Russland. Vi har spilt inn CD-er på Simax, BIS og Toccata Classics. Hjemmeside: www.barokk.no